Wijnklimaatkast in uw keuken

 

Wijnklimaatkast in uw keuken

Wijn moet op de juiste temperatuur bewaard te worden en onder de juiste omstandigheden. Hiervoor is een wijnklimaatkast zeer geschikt. Zowel de compressor koeling als een wijnklimaatkast zijn voorzien van een peltier koelsysteem. Peltier zorgt ervoor dat de temperatuur binnen in de koeling blijft circuleren . Heeft dit effect op de temperatuur van de wijn? U leest het hieronder.

Hoe werkt een peltier koeling in een wijnklimaatkast?

Een Peltier koeling wordt ook wel thermo elektrische koeling genoemd. Deze koeling maakt gebruik van elektrische factoren die warmte verplaatsen van een koude plek naar een warme plek.

Hoe werkt een compressor koeling in een wijnklimaatkast?

Een compressor koeling bevat koelvloeistof. De koelvloeistof verdampt in een koelelement die warmte aan zijn omgeving onttrekt. Via een gesloten systeem worden de gassen naar de compressor geleid hier worden deze gassen samengeperst tot vloeistof. De gassen die worden afgegeven zorgt vervolgens voor de koeling binnenin de klimaatkast.

Koelproces wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast wordt ingesteld op de gewenste temperatuur. De wijnklimaatkast start met het koelen totdat de goede temperatuur is bereikt. Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt zal de wijnklimaatkast stoppen met koelen met als gevolg dat de temperatuur in de wijnklimaatkast weer gaat stijgen. Wanneer de temperatuur te hoog wordt zal de wijnklimaatkast weer beginnen met verkoelen van de kast. Dit alles gebeurd in een tijd van zo ongeveer 15 tot 20 minuten

Gaat het circuleren ten koste van de temperatuur van de wijn?

De weergave van de display doet dit niet doet vermoeden. De display geeft namelijk de temperatuur van de lucht binnenin de wijnklimaatkast weer en niet de temperatuur van de wijn zelf In tegenstelling tot vele koelapparaten in Nederland. Daarom kunt u ervoor kiezen Om uw wijnklimaatkast niet te voorzien van een tempratuurlock, maar om een actuele luchttemperatuur in de wijnklimaatkast weer te geven.

Voordeel van een Wijnklimaatkast met winterfunctie

Het voordeel van een wijnklimaatkast met verwarming is dat deze ook in een onverwarmde vorstvrije ruimtes geplaatst kan worden, in tegenstelling tot wijnklimaatkasten zonder winterfunctie. In de garage, schuur of kelder kan de temperatuur in de winter vors zakken tot onder de ingstelde temperatuur voor de wijnen.

Vrijstaand geplaatst of ingebouwd

Let bij de aanschaf van uw wijnkoelkast altijd op de draairichting van de deur. Het is altijd vervelend om er na de aankoop achter te komen dat de klimaatkast toch niet zo mooi in de hoek past als u dacht, bijvoorbeeld doordat de deur een andere deur in de weg zit. Ook is het belangrijk om te bedenken of u de koelkast wilt inbouwen in uw keuken. Dan moet u er rekening mee houden met het type koelingstechniek, thermo-elektrische wijnkoelingen zijn hiervoor namelijk niet geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)