ikea-keukens-ervarigen

Ikea keukens ervaringen? Alle Ikea keukens ervaringen. Zit u te denken om bij Ikea  keukens langs te gaan? Lees eerst deze reviews en recensies over Ikea  keukens.

Ikea keukens ervaringen? Hoe was uw ervaring met Ikea keukens
Uw ervaring met Ikea keukens plaatsen? Hieronder kunt u zelf uw ervaring plaatsen, dit is makkelijk en snel gedaan. Help ons en anderen en deel uw ervaring over Ikea keukens.

 

Vergelijk goedkope keukens op basis van prijs en kwaliteit.

 

Uw keuken tekenen of berekenen?

Teken uw keuken zelf in 3D of bereken direct uw keukenprijs binnen 5 minuten geregeld!

 

Gratis keukenmagazines uit toonzalen thuis ontvangen?

Keuken-ErvaringenWilt u meer dan 320 pagina’s gratis thuis ontvangen? Dat kan! Deze keukencatalogi staan vol met keukenopstellingen, prijzen van keukens en tips over keukens kopen! Bestel het complete pakket met honderden pagina’s. Hier kunt u gratis keukencatalogi aanvragen. Krijg meer inspiratie door onze uitgebreide keukenbrochures. Deze catalogi komen rechtstreeks uit de showrooms van de toonzalen. Ontvang keukencatalogi direct in huis 

 

Ikea keukens algemene informatie

Ikea is opgericht in 1943 door Ingvar Kamprad. Het is een Zweeds bedrijf dat meubels, keukens en accessoires verkoopt. Qua prijs horen de producten in het lagere marktsegment.

Het bedrijf heeft vestigingen in Anderlecht, Arlon, Gent, Hasselt, Hognoul, Mons, Wilrijk en Zaventem, België. Bent u benieuwd? Bekijk hier de website van Ikea keukens voor meer informatie, tips en openingstijden.

Uniek aan Ikea keukens

De keukens van Ikea zijn van goede kwaliteit voor een lagere prijs. Het bedrijf biedt keukens in verschillende stijlen en op maat. Uw keuken kan gemonteerd worden door Ikea of door uzelf.

15 klantgetuigenissen

 1. Brausch
  | Beantwoorden

  volledige keuken gekocht bij IKEA op 20 februari 2020, incl levering met ladderlift tot op verdiep nieuwbouwappartement. Levering voorzien op 30 maart 2020. Door Coronacrisis schort IKEA de levering op, wat begrijpbaar is. Krijgen uiteindelijk bericht dat levering voorzien wordt einde mei 2020, wordt daarna verschoven naar begin juni en dan naar 16 juni 2020. We moeten via een omweg vernemen dat IKEA niet meer zou leveren op verdiep, zoals besteld en betaald. Na vele uren te hebben genoten van een “wachtmuziekje” op de telefoonlijn van IKEA, wordt dit bevestigd, met als opgegeven reden dat de maatregelen van de overheid verbieden dat er tot in een woning geleverd wordt. Ikea zou de volledige levering, 148 pakketten – 1.450 kg buiten aan de voordeur afzetten. De rest is het probleem van de klant. Als compromis wil IKEA wel 100 EUR terugbetalen voor het niet leveren tot binnen op verdiep met ladderlift. Het ministerie van binnenlandse zaken en het crisiscentrum van de federale overheid spreken deze vesie van IKEA tegen. Leveringen tot in de woning zijn wel degelijk toegelaten. Volgens interne informatie heeft het management van IKEA Belgie eenzijdig beslist om de afgesloten contracten, met levering tot in de woning of op verdiep, niet meer na te komen, dit om tijd en geld te besparen voor IKEA zelf. Dat de klant hierbij letterlijk met zijn aankoop in de kou blijft staan is hun zorg niet. En alles is toch al betaald, dus de winst is voor hun binnen. Tot op vandaag, 113 dagen na onze bestellin en betaling nog steeds niets geleverd. Mijn slechtste aankoopervaring ooit.

 2. Boussy Marc
  | Beantwoorden

  Keuken gekocht en laten plaatsen . Na half jaar dampkap defect , volgens hun site binnen de twee dagen zou er iemand komen , na 12 dagen nog altijd niemand gezien . Alles volgens het boekje gedaan ( gebeld en gemaild naar die Franstalige herstel firma) ze zouden komen , vergeet het zelfs een afspraak komen ze niet na !!!! Koken in pitje winter met de ramen open is geen pretje . En laat de verwarming maar draaien !! Na weer contact te hebben genomen met ikea Gent is het antwoord wij kunnen er niets aandoen , het is die firma. En maar bellen en mailen , jammer voor z’n grote firma en zo een slechte service .

 3. Van Houtven L.
  | Beantwoorden

  Volgens alle reacties , zal ik maar géén keuken en badkamer bestellen bij eender welke IKEA .

 4. Sandra
  | Beantwoorden

  Wij hebben onlangs een keuken besteld en inmiddeld geplaatst bij Ikea Hasselt. We hebben deze laten plaatsen door Franstalige plaatser. Keuken betrof 30 kasten incl eiland. Levering meer dan 350 artikelen. Alles was geleverd. Zeer vakkundig geplaatst. Resultaat een prachtige keuken. Zeer tevreden.

 5. Bart Paelinck
  | Beantwoorden

  Mooie keuken voor een derde van de prijs. 4000€ ipv. 12000€. Kasten zijn inderdaad gevoelig voor krassen en blutsen. Maar voor die prijs onklopbaar. Gelukkig alles correct geleverd dus geen rompslomp met papieren. Zelf geplaatst 2000€ korting. Ga wel afvoer door loodgieter (geberit) laten plaatsen ipv ikea afvoer.

 6. Janusz Vanhellmont
  | Beantwoorden

  10 jaar garantie is fake news!

  We hebben 6 jaar geleden een ikea keuken gekocht, met 10 jaar garantie op. Nu is het bedekkingspaneel van de apotheekkast afgebroken, te wijten aan een ontwerpfout waardoor er te veel belasting op de aansluitpunten komt. Na navraag en 2 maand wachten op een antwoord weigert IKEA hier in tussen te komen of een vervangpaneel te voorzien. Conclusie; 10 jaar garantie is fake news want ze weigeren om hier gevolg aan te geven.

 7. Ann
  | Beantwoorden

  Ikea Gent:

  Zeer ontevreden!!!
  We wachten al sinds augustus 2018 op een herstelling. Geen opvolging, mails gaan verloren, geen communicatie. Het is gewoon weg schandalig dat zo een firma zo slecht georganiseerd is!!!

 8. Carine
  | Beantwoorden

  De witte deuren zijn na twee jaar vergeeld.
  De plinten bladeren af en als we ze willen vervangen, zijn ze “uit productie”, na twee jaar??
  De installateurs hebben tijdens de installatie twee tegels in mijn vloer gebarsten.
  Prulkeukens, bij het minste dat je er tegen botst met een pan ofzo, is er een serieuze kap in. En wij zijn al zowieso heel voorzichtige mensen.

 9. van Dijk
  | Beantwoorden

  De werkwijze bij Ikea Hasselt is om kwaad van te worden. In het voorjaar kregen wij de kasten van 2.40 m lang en de rest van lades extr. geleverd op twee karretjes bij de afhaalservice. Wanneer we nu voor de derde keer voor keukenkasten komen is de werkwijze weer veranderd. De eerste twee keer bestelde we de onderdelen van de kasten bij het inleveren/omruilen van geleverde keukenkasten bij de service-balie. Nu bleek dat we de medewerkster op de keukenafdeling moesten vragen voor keukenkasten te reserveren, hierna afrekenen bij de kassa en dan naar de afhaalbalie. Hier hebben wij zeer lang gewacht en er was al menig klant, waarvan het afhaalnummer later op het bord verscheen, eerder geholpen. Toen ik onze bestelling bij afhalen zag staan, vroeg ik voor deze bestelling. Deze blijkt bij de laadzone te staan. Ik gaf commentaar, hoe dit nu kon. Dit ligt aan het magazijn, kan ik niks aan doen, was het antwoord. Ik kreeg een stempel en werd nu voor een korter pakket naar de laadkant gestuurd om onze spulletjes, welke zij op een pallet gezet hadden af te halen. Wij zeiden nog dat wij het pakket in de winkel hadden besteld en niet volgens de website, dus er was geen sprake van clic & collect. Bij deze laadzone tochtte het abnormaal en je werd kletsnet van de regen. Bij overmaat van ramp wou de dame met oranje/rood haar ons de spullen niet geven, daar we volgens haar niet op het juiste vak stonden. Zij zei dat we op de goederen-taxi-plaats stonden. Er was ruimschoots plaats voor zelfs een vrachtwagen naast ons, maar ze wilde ons de goederen niet geven voordat we elders gingen parkeren. Ze vond het denkelijk normaal, dat wij onnodig, met zware pakketten ver zouden moeten lopen in de regen. Dit hebben we uiteindelijk dan ook niet gedaan. Mijn man zei tegen mij en haar; ” Dan laat de spullen maar staan.” We zijn beledigd naar de service-balie gegaan en hebben ons aankoop bedrag teruggevraagd.( Alles hebben wij teruggegeven, zelfs het kleingoed wat inmiddels in de auto lag. Principe kwestie.) De blonde dame met schouderlang haar bleef gelukkig zeer geduldig en rustig en heeft ons wel naar tevredenheid geholpen. Deze dame verdient dan ook alle lof. Maar wij vinden dan ook al voor de derde keer, dat er nergens personeel met zo uiteenlopend karakter en klantvriendelijkheid loopt, als bij Ikea Hasselt.
  Onze ervaring bij Ikea Heerlen is toch wel veel positiever.
  Daarom wil ik zeggen tegen Ikea Hasselt;” Indien jullie klanten verliezen aan andere vestigingen, dan zal dit grotendeels komen door deze eigenzinnige personeelsleden en de slechte instructies. Magazijnpersoneel mag beter geïnstrueerd worden om pakketten op dezelfde wijze aan te bieden. Een klant behoort pakketten van een bepaalde afmeting, ook op een gelijkaardige manier aangeleverd te krijgen. Clic & Collect mag niet verwisseld worden met een bestelling uit de winkel. Maak duidelijke afspraken hierover met het personeel en bij een missing, ben dan behulpzaam en niet zo stok stijfs. Voorlopig zullen wij in ieder geval geen aankopen meer doen bij Ikea Hasselt. Ik vind deze vestiging te teleurstellend. Er kan wel eens iets foutgaan, maar drie keer in een jaar, vind ik er te veel aan, dan kan je beter wat meer betalen en zelf je spullen uit de rekken pakken zoals bij Ikea Heerlen. Hier zouden we geen vier en half uur kwijt zijn, maar naar schatting tweetal uur.

 10. hilde
  | Beantwoorden

  november 2013 Ikea keuken laten plaatsen na verschillende bezoekjes aan Ikea Wilrijk.
  wij zijn nu bijna 5 jaar verder en enkele maanden geleden begonnen er problemen met ons combitoestel koelkast-diepvries.
  na het bezoek van enkele techniekers van Electrolux werd besloten dat het toestel niet meer te herstellen was.
  resultaat, sinds 2 dagen trotse bezitters van een nieuw toestel zonder 1 euro kosten.

  bedankt Ikea

 11. embee
  | Beantwoorden

  Keuken staat inmiddels 27 jaar! Is maar niet kapot te krijgen! Ladegeleiders,scharnieren,alles werkt nog uitstekend. In nieuw keukenconcept van Ikea ontbreken een aantal maten die wel in deze keuken nog aanwezig waren bv 30 cm brede bovenkastjes, Jammer!

 12. tom reumers
  | Beantwoorden

  beste , wij zijn ook van plan om een ikea keuken te bestellen , ook in hasselt , vrienden van ons hebben er ook een en de reacties daar zijn dezelfde , is da een ikea keuken? wow ! nu zij hebben deze zelf geinstalleerd en wij zouden willen laten installeren , mag ik vragen wat u verstaat onder dat de frima moeilijk deed? wij hebben ook een eiland en de afvoer komt niet exact onder de gootsteen uit , doen hun dit mss ook aanpassen of heb jij voor iets dergelijks iets moeten bijbetalen?

  mvg

 13. eri
  | Beantwoorden

  Slecht/niet geholpen. Hadden hulp nodig bij maten, maar er was niemand.

 14. Hilde
  | Beantwoorden

  Heb 5j geleden een Ikea keuken zelf geplaatst. Wel wat gepuzzeld en out-of-the-box gedacht, dus zeker geen kopie van een fotootje. Heb alleen maar positieve commentaren gekregen à la ‘wouw, is dit ikea?!’ Na 2j begon de plint wel wat af te blotten van er telkens met een natte dweil langs te gaan, maar geen probleem, gewoon losklikken en vervangen voor enkele luttele euro’s. Was na het uitpakken een zak schroeven kwijt; geen probleem, we sturen u die gratis op, ook al heb ik eerlijk gezegd dat ik ze kwijt had gedaan! Na 4j afwasmachine kapot; geen probleem, werd thuis onder garantie gerepareerd, enkel aankoopcode bij de hand houden. Qua gebruik is de keuken ongelooflijk praktisch. Alleen spijtig dat Faktum niet meer bestaat en ik dus nu niet meer kan aanpassen mits Method niet past op Faktum.
  Maar swat, moet na verhuis een nieuwe keuken (laten) plaatsen. Heb overal prijzen gevraagd voor hetzelfde ontwerp. DSM, Dovy, Ixina, Kitchen Suite,… Prijzen variëren van 27.000€ tot 53.000€. En weet je wat? Volgens de Ikea Home Planner kost deze keuken mij 11.300€. Ik steek ze zelf wel in elkaar…

 15. Breeke
  | Beantwoorden

  We hebben zopas een Ikea keuken laten installeren.De firma die kwam installeren voor Ikea heeft even moeilijk gedaan,maar Ikea Hasselt heeft dat onmiddellijk voor ons opgelost.De keuken staat er nu en is gewoon mijn droomkeuken.Alleen maar super leuke commentaren.Soms zeer verbaasd dat dit ‘maar’ Ikea is.Moesten we ergens anders geweest zijn voor deze keuken met eiland,we waren het dubbel kwijt geweest.Zeer tevreden,Kan zo in een landelijk wonen-brochure !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)