Keukens van nu en later

De keukenapparatuur die wij in deze tijd aanschaffen voor onze keukens wordt steeds intelligenter. Dan hebben we het onder andere over zelfdenkende ovens, cameraatjes aan de binnenkant van een koelkast zodat we afstand de inhoud kunnen zien of een wasautomaat waarmee we onze was tot wel 2 keer zo snel kunnen doen. Er komen oneindig mogelijkheden bij en in een bijna niet bijhoudend tempo volgen de innovaties elkaar heel snel op. Dankzij 2 hele belangrijke trends zou de functionaliteit van al deze keukenapparatuur verder toenemen. Die trends zijn kunstmatige intelligentie en voice control (spraakbediening). Deze 2 trends zorgen ervoor dat een magnetron, een vaatwasser of een koelkast nog efficiënter, slimmer en gebruiksvriendelijker worden dan dat het al is.

 

Mooier en makkelijker

Het is niet alleen de hulp die wij krijgen van onze witgoed- en andere keukenapparaten. Maar ze maken ons ook het leven vele malen makkelijker. We kunnen nu zelfs via onze smartphone of tablet te bedienen applicaties gebruiken om de status van het wasprogramma te checken, of een servicedienst inschakelen wanneer je keukenapparatuur kapot is, berichten ontvangen en versturen en er zijn nog veel meer opties. Er wordt natuurlijk niet alleen op de handigheid gelet, maar ook op de duurzaamheid. Van elk soort keukenapparatuur waar een nieuwe serie van wordt gemaakt verbruikt weer veel minder elektriciteit of water dan de vorige serie.

Ouderwets keukenapparatuur kom je niet veel meer tegen. De naam witgoed – wat ieder mensengeheugen wel kent voor grote elektrische huishoudelijke apparaten, doet de huidige producten geen recht meer. Witgoed, dat is niet meer in. Design-objecten, dat is van nu, mooi van vorm en vormgeving, kwalitatief hoogwaardig materiaal en in de meest originele kleuren te verkrijgen.

 

 

Kwaliteit boven prijs

Volgens één van de grootste markt onderzoeksinstituten ter wereld, GfK, zijn er 2 belangrijke consumententrends. Trend 1: voor de kritische en prijsbewuste consument van nu gaat de waarde van het product boven de prijs. We geven met z’n allen meer geld uit aan elektrische apparatuur, zoals vaatwassers en wasmachines. Hier een voorbeeld: in 2016 spendeerden wij wereldwijd gemiddeld 347 US Dollar aan een wasmachine. In 2017 spendeerden wij al wereldwijd gemiddeld 351 US Dollar. Het enigste wat wij willen is innovatie. En wat je uiteindelijk dan terug ziet in de keuken, dat is waar wij bereid voor zijn om te betalen.

 

De natuur in de keukenapparaten

De moderne keuken van nu wordt niet alleen gebruikt als keuken maar fungeert veelal als verlenging van de woonkamer, als woonkeuken en als centrum van het huishouden. Door bijvoorbeeld de aanschaf van een keukeneiland met barkrukken te doen creëer je al heel snel een woonkeuken. Dit kun je ook doen door een grote eettafel naast het keukeneiland te maken in plaats van barkrukken. Het gebruik van bijzondere materialen, zoals marmer of goud, zien we tegenwoordig ook in toenemende mate steeds meer voorbij komen. Ook innovatieve afzuigsystemen (een in het werkblad geïntegreerde – in plaats van een afzonderlijke afzuigkap) worden steeds vaker deel uitgemaakt van het interieur. De meest trendy kleur van deze tijd die nu opkomst is, is zwart, door deze kleur ziet je keuken er veel stijlvoller uit.

Maar er zijn nog veel meer trends opkomst, neem bijvoorbeeld: brede keukenlades. Deze keukenlades zorgen voor een rustige en strakke uitstraling en ze zijn efficiënt in te richten. Een trend van dit moment die we ook niet mogen vergeten is: de gekleurde kraan. Gekleurde kranen zijn op dit moment ook helemaal hip. Maar dan niet alleen de kraan natuurlijk, de bijpassende gekleurde spoelbak hoort daar ook bij. En dan de laatste trend van dit moment: Wanneer uw keuken meer tot dienst doet als woonkeuken, is er één kleur die niet mag ontbreken. De kleur ‘groen’ is helemaal van dit moment. In een woonkeuken moet er natuurlijk ook een beetje natuur zijn. Neem bijvoorbeeld een paar planten, bijvoorbeeld kamerplanten of mooie varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)